Fading Gigolo: un evreu face pact cu un gigolo italian

Am văzut Fading Gigolo a lui Woody Allen.

Woody Allen rămâne Woody Allen, adică un  ipohondru, plin de întrebări și răspunsuri sub formă de întrebări.

fading gigolo oo

 

Ajunge puțin în partea ușor fundamentalistă a dogmei evreiești, dar deși apar și presărate cu umor aceste situații, parcă nu devine ironic, încearcă să o ajute pe Vanessa Paradis ( care joacă rolul unei evreice rămase văduvă după 18 ani de căsnicie), să treacă peste singurătatea ei.

Dar nu încearcă să-i judece regulile stricte în ceea ce privește respectarea religiei. Cred că asta e și unul dintre motivele principale din povestea asta a lui: un gigolo care nu se vinde neapărat pentru bani și care reușește să se apropie de femeile ăstea tocmai pentru nu încearcă să le înțeleagă ci le acceptă și le ajută să se simtă ok cu propriile trăiri și dorințe.

Sharon Stone este atât de sexi încă, feminină și la fel de lipsită de orice inhibiție cum era și în Basic Instinct când vine vorba de corpul ei.

Sofia Vergara emană sex appeal, se simte sângele ei latin, și Woody ține să ne zică prin personajul ei  că “A woman is meant to be looked at. Or else, she’ll just fade away.”  Hmm, cred că da, încă mai există partea asta, și-mi pare un lucru fain.

Apropo de glume pe seama evreilor : felul în care negociează personajul jucat de Woody (evreu) fiecare întâlnire a gigoloului jucat de fapt de un italian,  John Turturo, în ce privește partea de bani a fiecăruia, personajul lui Woody, Murray negociind până și bacșișul lui.

Film Review Fading Gigolo

Este toamnă în povestea asta, multe cadre în Brooklyn, NY, culori calde, care te duc cumva cu gândul către trecut, ușor apus, cum e mai în toate filmele lui Woody.

Jazzul este atotprezent ca de obicei, printre care mai adaugă și câteva clasice ca Sway a lui Dean Martin.

fading g fg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s